Menü bezárása gomb.Menü gomb.
saáry lilla
vagyok, pszichológus
Saáry Lilla portré.

Fiatal koromtól fogva mindig én voltam az, aki meghallgatta mások ügyes-bajos dolgait. Emellett valahogy mindig is hajlamos voltam sokat beszélni a szexről, és feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket mások inkább kerülnek.

Többek között ezek miatt lett belőlem pszichológus, és így fordult az érdeklődésem a szexológiai és párkapcsolati problémák felé. Jelenleg a brit Contemporary Institute for Clinical Sexology (CICS) képzésére járok, és ennek megfelelően pluralista szemléletben működöm. A terápiás módszertani megközelítések közül a humanisztikus irányzatok és a logoterápia állnak hozzám a legközelebb.

A munkám során kulcsfontosságúnak tartom az elfogadó és befogadó attitűdöt, valamint azt, hogy a szakmai tevékenységemet minél pontosabban a kliens szükségleteihez igazítsam, és segítsek neki abban, hogy a kezébe vegye a saját élete irányítását.

A szexualitás és a párkapcsolatok terén elfogadom a sokféleséget, tehát kimondottam LMBTQIA+-, non-monogám- és kink-barát attitűd jellemez, de természetesen a megszokottabb kapcsolati rendszerek és szexualitás problémáinak a kezelésében is szívesen segítek.

A szokatlan szexuális viselkedések iránt mint kutató is érdeklődöm: BA szakdolgozatom keretében a budapesti BDSM-fétis szcénát kutattam. Emellett feladatomnak tartom aszexuális ismeretterjesztést is: oktattam a 2020-as Blue Velvet BDSM-Fetish Trainingen, valamint kink és egyéb témájú szexedukációs, illetve szexuális önismereti foglalkozásokat is tartok. Többek között részt vettem a 25. Pszinapszis, a PolyLove fesztivál, illetve az I. és a II. Swinger Fesztivál kerekasztal-beszélgetésein, 2022. novemberében pedig várhatóan előadok a HunConon, a magyarországi BDSM konferencián is.

A konzultációról menüpont.Kapcsolat menüpont.Írások menüpont.
Saáry Lilla Pszichológus
En
HU